miss tootee
المساهمات : 85 تاريخ التسجيل : 19/05/2008
| موضوع: من اندونيسيا بطاطس أو " بطاطا " غير ! الثلاثاء مايو 20, 2008 8:30 am | |
| من اندونيسيا بطاطس أو " بطاطا " غير ! جربي البطاطسبالإضافات أدناه ستتحول إلى وجبة اندونيسية رائعة المذاق وصحتينوعافية
المقادير :
4 حبات بطاطس , متوسطه 2 بصلة ,صغيره، شرائح كريستال زيتعباد الشمس ,للقلى 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة كريستال 2 حبة فلفل أحمر,مفروم 3 ملعقة كبيرة صوص الصويا 1 ملعقة صغيرة سكر 1 ملعقة صغيرة كاتشب صوص تباسكو ,حسب التذوق ملح و فلفل
طريقة الطهى :
1. تقشر البطاطس و تقطع الىاصابع كبيره. يسخن الزيت فى اناء على نار عاليه حتى يغلى و تحمر البطاطس حتى تصفر. 2. يقطع البصل الى شرائح و تقطع كل شريحه الى النصف. تسخن 2 ملعقه كبيره زيت فىطاسه و يقلب فيها الزيت و البصل حتى يتحول الى اللون البنى المذهب. 3. يمزجالفلفل الاحمر، صوص الصويا، سكر، كاتشب، صوص تباسكو، الملح و الفلفل و يقلب حتىتمزج كل المحتويات. 4. توضع البطاطس، للتقديم، فى طبق تقديم، تغطى بالبصل، ثميرش نصف كمية الصوص على السطح. يقدم بقية الصوص فى وعاء صغيرللتقديم | |
|